Răsturnare de situaţie în cazul poliţiştilor anchetaţi pentru că patrulau fără caschetă. Şeful lor, filmat în aceeaşi ipostază

Social

eprezentanţi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila au confirmat, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii de la Compartimentul Control Intern au început o nouă anchetă în acest caz.

„Aspectele vor fi verificate de Compartimentul Control Intern din cadrul IPJ Brăila”, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Discuţiile au apărut în condiţiile în care doi poliţişti din oraşul Ianca, judeţul Brăila, sunt cercetaţi disciplinar pentru că au patrulat fără caschete pe cap. La începutul lunii martie, cei doi au fost văzuţi pe o stradă din oraş chiar de şeful lor care ulterior a întocmit un raport, iar poliţiştii ar putea fi pedepsiţi pentru neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

Conform unui document publicat pe Facebook, poliţiştii cu uniforma incompletă patrulau pe o stradă din oraşul Ianca în momentul în care au fost văzuţi de un superior. „..la data de 5.03.2019, în urma verificării modului de efectuare a serviciului de către patrula mixtă ce executa serviciul de patrulare pe raza oraşului Ianca, a constatat că subcomisarul de poliţie… şi agentul şef adjunct de poliţie… se deplasau pe jos către magazinul (…) în ţinută de serviciu, având capul descoperit. S-a apreciat de către subinspectorul de poliţie…că aspectele sesizate în raportul întocmit de către comisarul de poliţie… încalcă prevederile Dispoziţiei IGPR nr. 18/27.02.2019 privind portul unei uniforme corespunzătoare de către personalul Poliţiei Române”, se arată în dispoziţia privind privind declanşarea cercetării celor doi poliţişti.

Cei care au întocmit documentul mai spun că, potrivit unui articol din Statutul poliţistului, faptul că cei doi poliţişti au patrulat fără caschete pe cap poate constitui abatere disciplinară, respectiv „neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”.

Search

Back to Top