Teava rotunda trasa – solutia perfecta pentru constructii aflate sub presiune

Magazine online

Teava rotunda trasa este solutia ideala pentru constructiile aflate sub presiune datorita unor trei mai avantaje pe care aceasta la ofera.

Trei mari avantaje pe care teava rotunda trasa le are

  1. Rezistenta mare la presiune
  2. Forma perfect uniforma
  3. Rezistenta mare la sarcini

Aceste trei avantaje importante fac ca teava rotunda trasa sa fie utilizata pentru transportul fluidelor sub presiune (gaze, apa etc.) si nu numai.

Ce este de fapt teava rotunda trasa?

Teava rotunda trasa mai este cunoscuta si sub numele de teava fara sudura. Procesul de fabricare al acesteia incepe cu un lingou de otel care este incalzit la temperaturi foarte mari, intins si tras pe o forma speciala, pana cand ajunge la forma unui clindru gol.

De ce sa utilizati teava rotunda trasa in proiectele dumneavoastra?

Dupa cum am spus si mai sus, unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera teava rotunda trasa este rezistenta crescuta la presiune pe care aceasta o are. In general, punctul cel mai slab din cadrul unei tevi este punctul de sudura. Avand in vedere ca teava rotunda trasa nu este sudata, ea nu are niciun punct de sudura, fiind foarte rezistenta pe toate lugimea sa. In plus, tot datorita faptului ca nu are puncte de sudura, este mult mai simplu sa se execute calcule de presiune, deoarece nu mai trebuie luata in considerarea calitatea sudurii, care in acest caz, dupa cum am scris mai sus, nu exista. Tot datorita faptului ca nu are puncte de sudura, aceasta are o sectiune transversala perfect rotunda.
teava rotunda trasa
Uneori, teava rotunda trasa poate avea un pret un pic mai ridicat in comparatie cu alte tipuri de tevi, dar este mult mai rentabila. In general, tevile cedeaza presiunii fix in punctul de sudura, dar avand in vedere ca aceasta teava nu este sudata, nu este deloc supusa acestor incidente. In plus, datorita faptului ca are o capacitatea crescuta la presiune, acest lucru va permite sa utilizati tevi rotunde trase mai subtiri si mai usoare, fapt care poate ajuta la o reducere a cheltuielilor.
Un alt avantaj de luat in calcul este faptul ca aceasta teava functioneaza foarte bine in conditii dure, ceea ce inseamna ca poate fi folosita atat in medii cu temperaturi ridicate, cat si cu temperaturi scazute.

Toate avantajele prezentate mai sus fac ca teava rotunda trasa sa fie materialul preferat al constructorilor pentru diverse aplicatii precum constructia de nave, conducte pentru transportul fluidelor si gazelor, platforme petroliere, recipiente aflate sub presiune etc.
De asemenea, teava rotunda trasa este utilizata si in domeniul constructiilor metalice ca elemente structural, in cazul in care este nevoie de o rezistenta mecanica superioara.

Pe www.mesterumanole.ro puteti comanda online si la un super pret teava rotunda trasa

Noul magazin online de materiale de constructii va pune la dispozitie o gama variata la un simplu click distanta. Comandand online economisiti foarte mult timp pe care l-ati fi pierdut in magazinele de constructii fizice si in plus, produsele va sunt livrate exact acolo unde aveti nevoie.
Pentru a comanda de la Mesteru Manole sau pentru a primi mai multe informatii despre produsele comercializate puteti suna la numarul de telefon 0741 238 406 sau puteti trimite un email la office@mesterumanole.ro

Search

Back to Top