Ai aceste simptome? Vino la sectia de Alergologie a clinicii Romgermed
Comments Off on Ai aceste simptome? Vino la sectia de Alergologie a clinicii Romgermed

Ai aceste simptome? Vino la sectia de Alergologie a clinicii Romgermed

Sanatate

Cui i se adreseaza sectia de alergologie

Daca aveti simptome care pot fi cauzate de o alergie, ar trebui sa consultati un specialist in domeniul de alergologie. Medicul poate determina adevarata cauza a unei alergii si cum sa o tina sub control in timpul unui consult alergologic. Exista sanse mari ca alergiile sa poata fi tinute sub control printr-un plan de tratament bine conceput, chiar daca nu pot fi eliminate complet. Dupa o verificare de specialitate, medicul specialist va va putea oferi planul de tratament potrivit.

Ai intampinat acest tip de reactii?

Pacientii cu alergii respiratorii prezinta de obicei mancarime in nas, stranut repetat, nas infundat si rinoree apoasa. Unele avantaje ale efectuarii unei consultatii pentru alergii includ posibilitatea de a adapta in mod specific un plan de tratament la nevoile unei persoane, obtinerea unei imagini de ansamblu cuprinzatoare asupra alergiilor unei persoane si, eventual, descoperirea de noi alergii. Testele ce se fac in cadrul unui cabinet de alergologie specializat sunt foarte usor de efectuat si nu dureaza mult. Rezultatele sunt de obicei disponibile in doua zile.

Care sunt unele dintre miturile care inconjoara acest subiect?

Nu este adevarat mitul ca sectia de alergologie se ocupa de alergii doar facand analize si tratandu-le cu medicamente desensibilizante sau antialergice. Adevarul este ca intr-un cabinet de alergologie sunt investigate si tratate in functie de cazul fiecarui pacient zeci de boli cauzate de mai multe mecanisme. Un alt mit sustine ca orice eruptie cutanata, rinita sau orice mancarime reprezinta o alergie. Desi nu toate alergiile sunt periculoase, unele pot pune viata in pericol.
alergologie
Mancarimea este adesea un simptom al alergiilor, dar nu intotdeauna poate indica prezenta uneia. Alergiile pot fi dificil de gestionat si adesea necesita ingrijire speciala. De fapt, sunt foarte putine boli cu potential risc in functie de cazul pacientului. Rinita poate avea un impact mai sever asupra calitatii vietii decat astmul.

Search

Back to Top