Analize pentru imunitate | Verifica detaliile aici
Comments Off on Analize pentru imunitate | Verifica detaliile aici

Analize pentru imunitate | Verifica detaliile aici

Sanatate

Sistemul imunitar este foarte complex si are rolul de a feri organismul de agentii patogeni care ii pot afecta integritatea. Un sistem imunitar deficitar este responsabil de aparitia directa a bolilor, mai ales a cancerului, fiind de asemenea relevant si pentru procesul imbatranirii prea devreme. Din acest motiv, efectuarea unor analize pentru imunitate reprezinta un aspect important si de luat in considerare pentru mentinerea sanatatii.

Ce rol are sistemului imunitar?

Sistemul imunitar are rolul de a detecta parazitii, bacteriile, virusurile, ciupericile,  substantele nocive sau corpurile straine care nu sunt compatibile cu organismul uman. Un organism sanatos se va diferentia de unul nesanatos prin capacitatea de a lupta in mod direct impotriva acestora.
analize imunitate
Acesta este format din mai multe structuri, printre care cele mai importante fiind globulele albe. Aceasta categorie se misca independent prin sange si are rolul de a depista agentii patogeni. Exista 3 categorii, printre care granulocitele (acestea au rolul de a distruge bacteriile cu care intra in contact), limfocitele (distrug virusurile care cauzeaza infectii) si monocitele (aceasta categorie asimileaza si digera particulele straine). Din acest motiv este important sa efectuezi in mod constant niste analize pentru imunitate pentru a verifica cum stai cu sanatatea.

Care sunt principalele mecanismele de aparare impotriva afectiunilor grave?

Pentru a intelege care sunt mecanismele de aparare impotriva afectiunilor, este necesar sa cunoastem structura sistemului imunitar si sa ne efectuam in mod constant setul de analize pentru imunitate. Totusi, exista si organe care contribuie la sustinerea sanatatii:

  • Timusul este o glanda mixta care se dezvolta in copilarie si este activa pana la maturitate, cand incepe sa scada treptat. Aceasta se lupta cu virusurile si infectiile si protejeaza organismul de afectiunile autoimune;
  • Maduva osoasa produce globulele albe, acestea avand rolul de a anihila agentii patogeni cu care intra in contact organismul;
  • Ganglionii limfatici au rolul de a filtra limfa, de a produce si de a depozita celulele care lupta viusurile;
  • Splina filtreaza sangele si produce acele celule albe si este cel mai mare organ al sistemului limfatic;
  • Amigdalele si apendicele au rolul de a sustine sistemul imunitar, fiind importante pentru imunitatea organismului.

Search

Back to Top