Animalele de companie, bine-venite pe litoral. Ce condiții impun hotelierii și administratorii plajelor

Social

S-au mai relaxat lucrurile pe litoralul românesc, dovadă că tot mai mulți hotelieri își lasă clienții să vină la mare cu animalele de companie.

De pildă, dacă aveți un cățel sau o pisică sub 5 kilograme, nu o să plătiți nimic. Pentru cei mai grasuți, sunt tarife de o zi. Pe de altă parte, tot de anul acesta puteți să mergeți și pe plajă, însotiți de companionii dumneavoastră, dacă strângeți în urma lor și aveți acceptul administratorilor.

Keanu este un superb exemplat de British Shorthair. Are trei ani iar stăpânii lui îl iau peste tot.

Claudiu Costea, turist din București: „Am venit cu el la mare pentru că face parte din familie.”

Reporter: „A fost și cu avionul Keanu?”

Claudiu Costea, turist din București: „Bineînțeles, peste tot.”

Reporter: „Ce țări a văzut până acum?”

Claudiu Costea, turist din București: „Grecia, Italia, Spania.”

Reporter: „Cum se comportă pe drum?”

Claudiu Costea, turist din București: „Puțin stresat, dar după o oră de mers se obișnuiește.”

La același hotel, s-a cazat și Fifi, un bichon maltez. Nu este pentru prima dată la Mamaia. Nu îi place apa neapărat, dar se bucură de plimbările lungi.

Lidia Caraiman, turistă din București: „A fost unul dintre motivele pentru care am ales locația asta, e foarte ok, ne-a acceptat cu ea și mi se pare o dovadă de civilizație să fie și în România mai multe hoteluri pet friendly și terase și restaurante”

Bellamy Zahiu, proprietarul unui hotel din Mamaia: „Acceptăm animăluțele de companie până în 5 kg, am hotărât să nu fie nicio taxă. Pentru cei de peste 5 kilograme, cei de talie medie sau mare, este o taxă de 100 de lei în fiecare zi.”

Sunt însă și turiști ceva mai excentrici.

Luiza Spiridon, recepționer: „Am avut un cuplu care participa la un concurs cu un șarpe și chiar am fost și noi surprinși și stăteam pe lângă ei. Au mai venit cu peruși, cu un papagal din acela vorbitor.”

De anul acesta cățeii au acces pe plajele din România, acolo unde administratorii permit asta. Pe nisip l-am găsit și pe Teddy care pentru prima oara în viață s-a bucurat din plin de valurile mării.

Reporter: „Îi place lui Teddy la mare?”

Turistă: „Îi place, e primul anișor, a fost încântat, îi place baia, marea ca și nouă.”

Andrei Ștefan, managerul unei plaje: „E un plus pentru noi să avem bucurie pe plajă și animăluțele aduc bucurie pe plajă, clar contează mărimea cățelului, trebuie să fim și safe, adică cine vine cu ele trebuie să aibă grijă de animăluțe.”

Aproape 20% dintre hotelurile de pe litoralul românesc acceptă animale de companie, iar numărul acestora ar putea să crească, mai ales că exista cerere.

Ștefan Necula, managerul unei agenții de turism: „Au început să vină din ce în ce mai mulți turiști însoțiti de animalele de companie pe litoral, având în vedere că au și această facilitate de a intra pe plajă.”

Cei care nu își țin animalele în lesă și nu au pungi să strângă în urma lor riscă amenzi între o sută și zece mii de lei. În extrasezon câinii pot fi plimbați oricum pe plajă.

Search

Back to Top