Cât au ajuns să coste măștile de protecție în Italia. Prețurile au explodat

Afaceri

Procuratura din Milano suspectează că există persoane care fac speculă cu măşti şi dezinfectanţi şi le vând la suprapreţ pe internet.

Speculanții profită de situaţia actuală care, în unele cazuri, s-a transformat în panică, cauzată de răspândirea Covid-19 în nordul ţării, scrie Corriere della Sera.

Magistraţii au deschis o anchetă care a fost încredinţată procurorilor adjuncţi Tiziana Siciliano şi Eugenio Fusco care suspectează, pentru moment, “speculă”, infracţiune care prevede închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi amendă de la 516 la 25.822 de euro.

Un pachet de 50 de bucăţi, de exemplu, cu măşti chirurgicale cu trei straturi, care în mod normal se vinde cu circa 8 euro, a ajuns pe eBay la preţul de 69 de euro, având specificat mesajul “Coronavirus 2019” şi “Răceală”, potrivit News.ro.

Potrivit Corriere della Sera, Poliţia locală va investiga magazinele şi ar putea confisca marfa dacă se dovedeşte că aceste produse de care ar trebui să beneficieze populaţia au fost stocate în vederea speculei.

Şi în România au apărut în mediul online anunţuri cu măşti chirurgicale care se vând la suprapreţ.

Sursa: News.ro

Search

Back to Top