Cazuri grave în Bucureşti. 14 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Alexandrescu infectaţi cu stafilococ auriu

Social

14 bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” cu mai multe probleme. 12 dinte aceştia au fost depistaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino, iar şase copii rămân internaţi în spital.“Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu – “Maternitatea Giuleşti” ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Alexandru mai spune că bebeluşii au fost trataţi în Secţiile de Pediatrie şi Chirurgie. De asemenea, şase copii rămân internaţi, în continuare, în unitatea spitalicească, trei dintre ei având probleme respiratorii, iar trei – infecţii cutanate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti neagă că mai mulţi bebeluşi s-ar fi infectat în cadrul unităţii spitaliceşti, precizând că instituţia a demarat o acţiune de investigaţii epidimiologice.

“Din maternitatea Giuleşti nu a fost transferat nici măcar un bebeluş cu infecţie intraspitalicească. Am întrebat şi noi. Mi s-a spus că aceştia ar fi copii care s-au născut în urmă cu trei săptămâni. Dacă sunt externaţi de la noi şi apare în 48 de ore (nr. – infecţia), într-adevăr se consideră infecţie intraspitalicească. Dar dacă ei s-au internat după zece zile sau 28, după cum se spune, atunci nu mai este infecţie intraspitalicească”, a spus, pentru MEDIAFAX, Doru Pană.

De asemenea, Doru Pană mai spune că în spital nu a fost niciun copil cu infecţia stafilococus. Totodată, reprezentantul maternităţii mai spune că unitatea spitalicească a demarat acţiuni de verificare şi investigaţii epidemiologice.

Search

Back to Top