Criolipoliza – pareri tot mai bune despre acest tratament
Comments Off on Criolipoliza – pareri tot mai bune despre acest tratament

Criolipoliza – pareri tot mai bune despre acest tratament

Beauty

Oamenii au pareri tot mai bune despre criolipoliza

In ultimii ani, o serie de modalitati au devenit disponibile pentru reducerea neinvaziva a tesutului adipos, inclusiv criolipoliza – pareri tot mai bune in randul pacientilor, radiofrecventa, laser la nivel scazut si ecografie concentrata de intensitate ridicata.

Fiecare tehnologie utilizeaza un mecanism diferit de actiune pentru a provoca apoptoza sau necroza adipocitelor vizate. Printre aceste tehnologii, criolipoliza nu a fost disponibila doar comercial pentru mai mult timp, dar a fost cercetata cel mai bine, inclusiv modele in vitro, pe animale si studii clinice randomizate controlate la om.

criolipoliza - pareri

Principiul din spatele tratamentului de criolipoliza sustine ca adipocitele sunt mai susceptibile la racire decat alte celule ale pielii. Aplicarea precisa a temperaturilor reci declanseaza apoptoza adipocitelor, care invoca un raspuns inflamator si duce la o digestie lenta prin inconjurarea macrofagelor. In studiile clinice, s-a demonstrat ca tratamentul de criolipoliza – pareri tot mai bune in randul pacientilor reduce grasimea subcutanata la locul de tratament cu pana la 25% dupa un singur tratament. S-au observat imbunatatiri la 86% dintre subiectii tratati.

La 73%, rata de satisfactie a pacientului este mai mare decat in ​​cazul altor tehnologii utilizate pentru alte tratamente noninvazive. Astfel, criolipoliza – pareri tot mai bune in randul pacientilor s-a dovedit a fi o metoda foarte sigura pentru conturul corpului si se realizeaza doar cu un disconfort minim. Efectele secundare preconizate sunt eritemul temporar, vanataile si amorteala tranzitorie care se rezolva de obicei in termen de 14 zile de la tratament. Cu o prevalenta de 0,1%, cea mai frecventa plangere este durerea cu debut tardiv, care apare la 2 saptamani post-procedura, care se rezolva fara interventie. Desi pana acum nu a fost acceptata nicio procedura ca standard de aur pentru conturizarea corpului neinvaziv, criolipoliza este considerata atat sigura, cat si eficienta, cu o rata mare de satisfactie a pacientilor.

Mecanismul de actiune

Criolipoliza este o modalitate complet diferita de alte tehnici de pana acum. Principiul din spatele acestei tehnologii exploateaza premisa ca adipocitele sunt mai susceptibile la racire decat alte celule ale pielii.

O aplicare precisa a temperaturilor reci determina moartea adipocitelor care sunt ulterior eliminate. Nici o modificare a grasimii subcutanate nu poate fi observata imediat dupa tratament. Un proces inflamator stimulat de apoptoza adipocitelor, asa cum este reflectat de un flux de celule inflamatorii, poate fi observat in termen de 3 zile de la tratament si varfuri la aproximativ 14 zile dupa aceea, adipocitele devin inconjurate de histiocite, neutrofile, limfocite si alte mononucleare.

La patru saptamani dupa tratament, inflamatia se diminueaza si volumul de adipocite scade. La doua pana la 3 luni dupa tratament, septa interlobulara este ingrosata in mod distinct si procesul inflamator scade in continuare. Pana in acest moment, volumul de grasime din zona tratata este aparent scazut si septa reprezinta majoritatea volumului de tesut

Search

Back to Top