Cristian Tudor Popescu: „Florin Cîțu a ajuns la un grad de impopularitate, de antipatie, de ură, comparabil cu Dragnea”

Politica

„Anticipatele nici nu pot intra în discuție″. O spune gazetarul Cristian Tudor Popescu, după demiterea guvernului Cîțu, prin moţiune de cenzură. Este ultima soluţie, având în vedere situaţia în care se afla România, în acestă iarnă.

Cunoscutul gazetar mai crede că atât PNL cât şi USR au pierdut după aceasta răfuială politică.

„Marele câştigător este PSD. PSD este cel care a depus moţiunea de cenzură, prin urmare el poate să susţină că l-a dat jos pe monstrul Cîțu. Pentru că Florin Cîțu a ajuns la un grad de impopularitate, de antipatie, de ură, comparabil cu cel al lui Liviu Dragnea din 2019. Iată că acum poate să pozeze în voinicul care a retezat capul balaurului”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul consideră că AUR și UDMR câștigă din toată această criză, în timp ce PNL și USR PLUS ies în pierdere.

„De asemenea, câştigă AUR, care a avut prim-planul în toată această criză, care poate să susţină şi să se lipească în imagine ca distrugător al Guvernului Cîțu pentru că au iniţiat prima moţiune. Câştigă de asemenea UDMR prin discursul preşedintelui Kelemen Hunor, care a făcut o notă discordantă la congresul, mă rog, la panarama de congres al PNL, prin seriozitate. Capitalizează negativ PNL şi USRPLUS care – nu pot să reproduc exact acea zicală, dar ”şi cu banii luaţi” – şi acum a reuşit performanţa să afirme în fata electoratului său şi în fata ţării “Da, suntem nişte incapabili şi nişte ticăloşi şi am guvernat prin miniştrii noştri împotriva românilor”. Pentru că asta a spus Grindeanu şi asta a spus PSD în moţiune, USR a transmis “Da, domne, asta suntem, cum spune PSD”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Tot ce am văzut până acum, începând cu demiterea lui Stelian Ion, este o secvenţă previzibilă. Deci, cei care au determinat acel gest, adică preşedintele Iohannis şi cel care l-a făcut, adică Cîțu, cu siguranţă că şi-au făcut socotelile. Faptul că va câştiga la congres Cîțu, era dinainte calculat, previzibil, se ştia. Faptul că moţiunea va trece, şi asta se ştia. Acum rămâne de văzut cum a fost înţelegerea. Dacă înţelegerea este ca Florin Cîțu să fie menţinut prin orice mijloace în fruntea guvernului este una, dacă înţelegerea este să părăsească şefia guvernului şi să primească o compensaţie, atunci Klaus Iohannis va proceda în consecinţă”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

„Dacă obiectivul lui Klaus Iohannis a fost înlăturarea lui Ludovic Orban şi numai asta, a realizat, pentru că Ludovic Orban şi-a încheiat cariera politică în acest moment. Dacă acesta a fost obiectivul lui Iohannis şi anume să-l termine pe Orban, e posibil să renunţe atunci la Cîțu şi Cîțu poate să spună “maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece. Abia aşteaptă USRPLUS după câte a încasat şi câte a primit în figură în afacerea asta, să vină acolo. Dacă nu, dacă domnul Iohannis doreşte să-l menţină cu orice preţ pe Florin Cîțu, atunci vom asista la nişte convulsii, la nişte evoluţii cât se poate de instabile”, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Ţara trebuie condusă ACUM, în aceste luni, peste iarnă. Anticipatele nici nu există, nu pot fi luate în considerare pentru că sunt prea târziu. Trebuie să ai soluţii acum. Anticipatele ce rezolvă? În martie ies urzicile, loboda, ştevia, s-a terminat”, concluzionează Cristian Tudor Popescu.

Search

Back to Top