Cum să faci pentru a nu cheltui mulți bani cu mașina?

Afaceri

Orice șofer știe că mașina este o responsabilitate, din toate punctele de vedere. Trebuie să îi găsești loc de parcare, trebuie să te asiguri că o conduci în mod legal, trebuie să o conduci cu prudență și să îi înveți nevoile. Putem trage concluzia că cea mai mare responsabilitate pe care o ai cu o mașină este cea financiară. Plătești pe asigurări, plătești pe piese auto, plătești pe revizii, accesorii, spălări, combustibil și câte și mai câte. Nu poți să renunți la cheltuieli, însă poți face în așa fel încât acestea să fie mai puține. Pentru asta, trebuie să respecți o serie de reguli, cât se poate de clare.

Investește într-o mașină bună

Nu trebuie să îți cumperi o mașină nouă, însă este bine să investești într-o mașină bună, care are pe ea piese auto originale, nu are un număr foarte mare de km și dacă se poate, are doar un singur proprietar. Atunci când cumperi o mașină second hand, mergi cu ea la un service în care ai deplină încredere și fă-i o verificare serioasă. Dacă faci acest lucru de la început, chiar dacă vei avea câteva cheltuieli în plus, vei avea garanția faptului că nu vei cheltui mulți bani ulterior.

Informează-te în legătură cu cele mai mari probleme ale mașinii pe care ai ales-o

Fiecare brand de mașini are forumuri dedicate, unde șoferii discută detalii și probleme. Poți să te informezi despre cele mai frecvente probleme care apar la mașina pe care ai achiziționat-o tu, în așa fel încât să încerci să le previi.
Informația este extrem de importantă, așadar, notează-ți toate site-urile care ar putea să te ajute la un moment dat. Ai nevoie, fără doar și poate, de un magazin de piese auto online, de un site cu sfaturi de exploatare a mașinii și de un site cu sfaturi de reparație.

Condu prudent și corect

Dacă ai grijă de mașină, șansa de a o conduce o perioadă lungă de timp este foarte mare. Încearcă să nu o forțezi și să conduci cât mai corect, în așa fel încât uzura să fie una lentă.

Nu neglija nevoile mașinii

Ocazional, mașina are nevoie de revizii, pentru a i se descoperi micile probleme, ce pot să se transforme în mari probleme. De asemenea, ocazional, aceasta trebuie să fie spălată și curățată, în așa fel încâ praful să nu ajungă să se depuna și să genereze uzură.
Mașina are nevoie și de o mulțime de consumabile, cum ar fi uleiul de motor sau lichidul de frână, consumabile care sunt ieftine și pot fi înlocuite rapid, dar care pot genera probleme mari atunci când lipsesc sau atunci când sunt prea vechi.
Pune-ți niște bani deoparte pentru a avea tot timpul la îndemână o sumă pentru consumabile. Nu te zgârci și alege cele mai bune consumabile, fie că vorbim despre uleiuri, plăcuțe de frână, combustibil sau alte lichide. Poți economisi optând pentru soluții mai proaste, însă nu pe termen lung. Soluțiile de bună calitate îți protejează mașina și te ajută să te bucuri de ea pe termen lung.

Alege cu atenție magazinul de piese auto de unde vei cumpăra ulterior piesele

Cu siguranță, la un moment dat, vei avea nevoie de piese auto. Este bine, așadar, să alegi cu atenție un magazin de piese auto online, care să îți ofere toate avantajele de care ai nevoie. Acesta trebuie să aibă o diversitate cât mai mare de produse, în așa fel încât să poți face comenzi cât mai complexe dintr-un singur loc, trebuie să ofere suport și trebuie să fie ușor de folosit. Multe magazine online de piese auto oferă și diverse bonusuri pentru clienții care cumpără mult de la ele, așadar, dacă poți obține un astfel de avantaj, cu atât mai bine.
Relația cu un magazin online de piese auto trebuie să fie una de lungă durată, deoarece în felul acesta poți economisi destul de mulți bani. Îți recomandăm https://www.pieseautopro.ro/ pentru că este o soluție inteligentă care te poate scuti de o mulțime de cheltuieli.

Învață diferența dintre piesele auto

Pe piață există o mulțime de variante de piese auto. Poți alege piese auto originale, piese auto aftermarket sau piese auto second hand. Chiar dacă vei găsi aceeași piesă, dedicată aceleiași mașini, în mai multe categorii de prețuri, este bine să te orientezi spre callitate. Pentru asta, trebuie să știi care sunt caracteristicile fiecărui tip de piesă.
-Piesele auto originale. Sunt piesele pe care le găsești, de regulă, montate pe mașina ta atunci când o iei nouă. Sunt cele mai bune și pot fi cumpărate doar de la reprezentanță. Din nefericire, nu sunt întotdeauna cele mai ieftine, așadar, multă lume optează pentru alte categorii.
-Piesele auto aftermarket. Aceste piese sunt produse, de regulă, de aceeași producători care fac și piesele originale, însă sub o altă denumire. Pot fi extrem de bune și foarte convenabile din punct de vedere al prețului, însă este bine să analizezi puțin brandul producător, înainte de a face o achiziție.
-Piesele auto second hand. Sunt piesele provenite din dezmembrări. De multe ori, aceste piese pot fi o adevarată loterie. Poți obține piese foarte bune la prețuri extrem de mici sau poți obține piese deja uzate. Dacă alegi categoria pieselor second hand, optează doar pentru acele variante care nu sunt vitale pentru mașină.

Plătește o asigurare bună

Ai spune că toate asigurările auto sunt la fel, mai ales cele obligatorii. Vei descoperi o mulțime de clauze, însă, care te fac să plătești chiar și în cazul în care ești asigurat, iar aceste clauze sunt prezente, cel mai des, la asigurările ieftine. Din acest motiv, este bine să te asiguri că ai o asigurare cât mai bună.
Este greu sa îngrijești o mașină și este greu să o faci cu bani puțini. Totuși, cu puțină organizare, te poți bucura de ea foarte multă vreme, fără a da extrem de mulți bani pentru a o întreține.

Search

Back to Top