Cum se desfasoara o consultatie oftalmologica la cabinetul oftalmologic de la Romgermed din Bucuresti?
Comments Off on Cum se desfasoara o consultatie oftalmologica la cabinetul oftalmologic de la Romgermed din Bucuresti?

Cum se desfasoara o consultatie oftalmologica la cabinetul oftalmologic de la Romgermed din Bucuresti?

Social

Consultatia oftalmologica este esentiala pentru mentinerea sanatatii la nivelul ochilor, sunt foarte importanti pentru noi. Ochii sunt responsabili in mod direct de captarea imaginilor si transmiterea acestora catre creier. Consultatia oftalmologica este o procedura relativ simpla pentru prevenirea si mentinerea sanatatii vizuale, fiind alcatuita din cateva examinari medicale nedureroasa. Vizita la medicul oftalmolog este cea mai buna metoda de a te asigura ca nu dezvolti vreo afectiune la nivelul ochilor. In cazul in care este depistata vreo afectiune, fiind intr-un stadiu primar, aceasta va fi mult mai usor de tratat si nici nu va fi o probleme pe viitor.
Mai jos vei vedea din ce este alcatuita o consultatie oftalmologica completa in cadrul cabinetului oftalmologic de la Romgermed din Bucuresti sub atenta supraveghere a unui medic specializat.

Ce proceduri se fac la o consultatie oftalmologica?

  • Testarea acuitatii vizuale – se face cu ajutorul unei scale, care de obicei contine litere sau cifre de culoare negra pe un fundal alb pentru a putea fi recunoscute usor de catre pacient.
  • Testarea motilitatii oculare – medicul oftalmolog va observa daca exista deviatii ale ochilor. Motilitatea oculara trebuie facuta mai ales daca ai avut episoade de vedere dubla. Aceasta testare presupune miscarea ochilor stanga-dreapta si sus-jos si abilitatea de a urmari un obiect cu ambii ochi.
  • Examinarea pleoapelor – la consultatia oftalmologica iti vor fi vor examinate si pleoapele, deoarece acestea joaca un rol foarte important in protejarea corneei, dar si in procesul lacrimar. Afectiunile pleoapelor nu sunt unele foarte grave si de multe ori se pot vindeca de la sina, dar e cel mai bine sa vii la un cabinet de oftalmologie pentru o diagnosticare corecta.
  • Examinarea refractiei – in cadrul acestui test, reze de lumina vor trece prin cornee pentru a evaluat daca acestea se refla corect pe fundul ochiului. In cazul in care exista o eroare, aceasta va trebui tratata cu ajutorul ochelarilor, lentileor de contact sau operatiei chirurgicale.
  • Testarea campului vizual – medicul oftalmolog va sta in fata ta, tu iti vei acoperi un ochi, in timp ce medicul va misca mana in campul vizual pentru a vedea daca totul este in regula.
    Examenul de fund de ochi – acest test are un rol foarte important in diagnosticarea unor posibile afectiuni, printre care se numara diabetul, hipertensiunea, hipertensiunea craniana etc. Testul cu care este examinat fundul de ochi se numeste oftalmoscopie. Pentru a medicul oftalmolog sa poata observa fundul ochilor, acesta iti va aplica picaturi pentru dilatarea pupilelor. Dupa efectuarea acestuit test este indicat indicat sa nu conduci si sa porti ochelari de soare.
  • Masurarea tensiunii oculare – este extrem de important in cadrul unei consultatii oftalmologice de rutina, dar in special in cazul in care exista suspiciunea de glaucom. De asemenea, este utila si pentru evaluarea riscului de cataracta sau degeneratie maculara.
  • Testarea perceptiei culorilor – utilma etapa de la consultatia oftalmologica este acest test pentru care se folosesc cateva imagini speciale formate din cercuri multicolore care formeaza o cifra sau un anumit simbol. In cazul in care nu reusesti sa distingi acele forme, exista probabilitatea sa ai o deficienta legata de perceptia corecta a culorilor.

De ce este important sa vii la o consultatie oftalmologica regulat?

consultatie oftalmologica

 

Indiferent de varsta pe care o ai sau de starea de sanatate, o consultatie oftalmologica de rutina este recomandata la o anumita perioada de timp. In timpul acestui consult se verifica posibilele semne ale unei afectiuni si se evalueaza cat de bine funtioneaza vedere. Hipertesiunea sau diabetul sunt boli care pot fi detectate in cadrul unui consult oftalmologic de rutina. Astfel, aceasta consultatie nu priveste doar vederea, ci intreaga ta stare de sanatate.

Cabinetul oftalmogic de la Romgermed este localizat pe Calea Plevnei 137C in Bucuresti. Pentru mai multe informatii sau pentru o programare la o consultatie oftalmologica suna la numerele de telefon 021.311.00.75 / 021.311.00.72.

Search

Back to Top