Enel X va furniza punctele de încărcare pentru noile autobuze electrice din capitala Columbiei
Comments Off on Enel X va furniza punctele de încărcare pentru noile autobuze electrice din capitala Columbiei

Enel X va furniza punctele de încărcare pentru noile autobuze electrice din capitala Columbiei

Social

Grupul energetic italian Enel, prin divizia sa de servicii energetice avansate Enel X, va proiecta, construi şi va furniza trei terminale unde vor fi încărcate cele 379 de autobuze electrice SITP din Bogotá, capitala Columbiei.

În plus, compania va instala 177 de puncte de încărcare şi infrastructura aferentă pentru a asigura încărcarea care să permită funcţionarea corectă a flotei din oraş.

”Terminalele vor fi amplasate în cartierele Fontibón şi Usme, care vor putea găzdui cele 379 de autobuze electrice. De asemenea, ele vor fi dotate cu infrastructura fizică şi electrică necesară pentru întreţinerea noii flote, care va fi gestionată de concesionarii stabiliţi printr-un proces de selecţie de către Transmilenio, sistemul de transport cu autobuzul din Bogotá”, a anunţat luni grupul.

Cele trei terminale vor avea o capacitate instalată între 8 şi 10 MW şi vor putea încărca simultan toate autobuzele prin staţii de încărcare rapide.

“Prin furnizarea infrastructurii de încărcare pentru noua flotă de autobuze, putem contribui la dezvoltarea mobilităţii electrice, tranziţia energetică şi transformarea Bogotá într-un oraş inteligent şi durabil”, a spus Lucio Rubio, directorul general al Enel în Columbia.

În noiembrie, Enel X va începe proiectarea terminalelor urmată de lucrările de construcţie. Terminalele urmează să fie livrate în a doua jumătate a anului 2020, astfel încât autobuzele electrice să poată începe să opereze.

Proiectul pentru includerea celor 379 de autobuze electrice în sistemul integrat de transport din Bogotá se adaugă altor programe pe care Enel X le-a implementat deja în ţară, atât în transportul public, cât şi în cel privat.

”Acest proiect este cel mai recent exemplu al angajamentului nostru pentru un viitor durabil şi, datorită programelor de mobilitate electrică pe care le-am implementat deja, am reuşit să evităm emisia a peste patru mii de tone de CO2, prin reducerea poluării cu particule şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din oraşe”, a spus Rubio.

Integrarea acestei flote în sistemul de transport public al oraşului va plasa Bogotá şi Santiago de Chile, unde Grupul Enel a furnizat de asemenea infrastructură de încărcare pentru autobuzele electrice, printre oraşele cu cea mai mare flotă de autobuze electrice din regiunea latino-americană. Enel X va continua să contribuie la stimularea mobilităţii electrice, cu ajutorul experienţei şi sprijinului oferit de Grupul Enel, dovedite deja în mai multe ţări.

Grupul Enel este unul dintre principalii investitori privaţi din sectorul energetic din Columbia, fiind prezent prin Enel-Emgesa şi Enel Green Power (EGP) Columbia în generarea, în distribuţia de energie electrică, prin intermediul Enel-Codensa şi în activitatea de servicii energetice avansate, prin Enel X. Enel-Emgesa este cel mai mare producător de energie al ţării, cu o capacitate totală de aproximativ 3,6 GW, din care aproximativ 3,1 GW proveniţi de la 15 hidrocentrale şi peste 400 MW de la două centrale termice.

În luna aprilie a anului trecut, EGP Columbia a inaugurat El Paso, cea mai mare centrală  fotovoltaică din ţară, cu o capacitate instalată de 86,2 MW. Enel-Codensa distribuie şi vinde energie electrică către aproximativ 3,5 milioane de utilizatori finali în Bogota şi peste 100 de municipalităţi din departamentele Cundinamarca, Boyacá, Tolima, Caldas şi Meta, prin intermediul a  72.510 km de reţele de înaltă, medie şi joasă tensiune.

Search

Back to Top