Facebook, măsuri DURE în perioada alegerilor prezidențiale din SUA din 2020: va elimina videoclipurile deepfake
Comments Off on Facebook, măsuri DURE în perioada alegerilor prezidențiale din SUA din 2020: va elimina videoclipurile deepfake

Facebook, măsuri DURE în perioada alegerilor prezidențiale din SUA din 2020: va elimina videoclipurile deepfake

politica

Facebook a anunțat că va elimina de pe platforma sa mesajele și videoclipurile deepfake (trucate), dacă acestea au fost editate, dar va păstra conținutul satiric, într-o acțiune menită să prevină dezinformarea înainte de alegerile prezidențiale din SUA, transmite Reuters, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, va elimina conțintul trucat creat de mass-media, dacă acesta va fi rezultatul unor tehnologii precum inteligența artificială (AI), care „fuzionează, înlocuiește sau suprapune conținutul unui videoclip, făcându-l să pară autentic”, a transmis compania cu sediul în California, într-un mesaj publicat pe blog.

„Această politică nu se aplică pentru conținutul parodial sau satiric ori la videoclipuri care au fost editate doar pentru a omite sau modifica ordinea cuvintelor”, a spus Facebook, potrivit sursei citate.

Compania a mai spus că nu va elimina videoclipul extrem de editat care a încercat să o facă pe Şefa Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, să pară incoerentă în discursul ei, împiedicându-se în mod repetat de propriile cuvinte.

„Videoclipul modificat al vorbitoarei Pelosi nu corespunde standardelor acestei politici și nu va fi eliminat. Doar videoclipurile generate de inteligența artificială în care sunt înfățișați oameni care spun lucruri fictive vor fi înlăturate”, a scris Facebook.

Facebook a fost criticat de politicienii din întreaga lume cu privire la politicile sale de conținut. Democrații au criticat, de asemenea, compania pentru că aceasta a refuzat să verifice reclamele politice, în timp ce republicanii au acuzat-o că discriminează opiniile conservatoare, acuzație pe care gigantul social media a negat-o.

Search

Back to Top