Fisa medicala de angajare la cabinetul de medicina muncii de la Romgermed
Comments Off on Fisa medicala de angajare la cabinetul de medicina muncii de la Romgermed

Fisa medicala de angajare la cabinetul de medicina muncii de la Romgermed

Social

Clinica medicala Romgermed este dotata cu un cabinet de medicina muncii, unde orice angajator poate obtine in urma un control de medicina muncii, fisa medicala necesara pentru angajare pentru fiecare persoana ce urmeaza sa fie angajata in cadrul unei societati. In momentul in care se ia decizia de a angaja o persoana, angajatorul are obligatia de a trimite acea persoana la un cabinet de medicina muncii pentru a putea obtine fisa medicala pentru angajare a persoanei respective.

Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a obtine o fisa medicala de angajare?

Dupa procesul propriu-zis de recrutare, atunci cand persoana respectiva urmeaza sa fie angajata, trebuie urmati urmatorii pasi cu privire la controlul de medicina muncii:

 1. Persoana ce urmeaza sa fie angajata, trebuie sa aduca la sediul firmei urmatoarele acte pentru a i se poate completa dosarul personal de angajare:
  Copie a cartii de identitate

  Copie a diplomei pentru ultima forma de invatamant absolvita

  Copie a certificatelor de calificare (daca acestea exista)

  Copie a certificatului de nastere

  Copie a certificatului de casatori (daca acesta exista)

  Cazierul

 2. Dupa ce au fost aduse actele, persoana ce urmeaza sa fie angajata trebuie sa fie informata in conformitate cu prevederile din articolul 17 din Codul Muncii cu privire la obligatiile pe care le are ea si angajatorul
 3. Examinarea propriu zisa pentru obtinerea fisei de angajare care se obtine in cadrul unui cabinet de medicina muncii

In conformitate cu prevederile din articolul 27, aliniatul 1 din Codul Muncii, o persoana poate fi angajata numai in baza unei fise medicale de angajare care atesta faptul ca acea persoana este apta pentru prestarea acelei munci.
Deci, dupa ce s-a facut informarea, viitorul angajat trebuie sa mearga la un cabinet de medicina muncii pentru a obtine fisa medicala de angajare necesara procesului complet si legal de angajare. Inainte de acest pas, angajatorul este obligat sa depuna o documentatie care va ramane in permanenta in cabinetul de medicina muncii.
Controlul de medicina muncii face parte, conform articolului 8, aliniatul 1 al Hotararii de Guvern, care spune ca angajatorul trebuie sa trimita viitorii angajati la un control medicina muncii pentru a preveni imbolnavirea acestora datorita bolilor profesionale ce sunt cauzate de agentii nocivi, chimici, fizici sau biologici, datorita caracteristicilor locului de munca, precum si datoria suprasolicitarii diferitelor organe interne sau sisteme ale organismului.

Astfel, dupa ce persoana ce urmeaza sa fie angajata, a obtinut fisa medicala de angajare in care se precizeaza ca este apta pentru a presta munca respectiva, aceasta poate fi intr-un final angajata, deoarece toate prevederile legale au fost indeplinite.

De asemenea, angajatorul are obligatia sa faciliteze accesul persoanei respective la controlul de medicina muncii, conform articolului 186 din Codul Muncii.

fisa medicala angajare pentru medicina muncii

La cabinetul de medicina muncii Romgermed puteti beneficia de super oferte pentru fisa medicale de angajare

Clinica medicala Romgermed propune oferte personalizate de medicina muncii pentru fiecare angajator in partea. Acestea depinde de numarul de angajati care vin la cabinetul de medicina muncii, de domeniul respectiv, de cat de des faceti programari pentru angajati etc. Toate tarifele poate fi negociate si personalizate in functie de nevoie. Pentru informatii suplimentare despre serviciul de medicina muncii de la Romgermed, puteti intra pe site-ul www.clinicaromgermed.ro, puteti apela numarul de telefon 021.311.00.75 sau puteti trimite un email pentru oferta la medicina.muncii@clinicaromgermed.ro.

Search

Back to Top