Incidenţa COVID în Capitală a ajuns la 3,65 la mia de locuitori. Ședință CMBSU pentru stabilirea măsurilor

Social

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este joi, în Bucureşti, de 3,65 la mia de locuitori. Această valoare a fost comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică, a informat subprefectul Capitalei, Antonela Ghiţă.

Cu o zi în urmă, incidenţa cazurilor de COVID în Capitală a fost de 3,3 la mia de locuitori.

Pentru joi a fost convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), pentru a se lua măsurile care se impun având în vedere că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile a trecut de 4.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat că reuniunea va fi convocată după ora 13:00.

De asemenea, la ora 12:00 este programată o sedință de guvern, dar înainte va fi ședință la CNSU în care se va discuta despre food-court-uri. S-ar putea decide ca acestea să aibă acelasi regim ca restaurantele privind accesul, adică cu certificat COVID.

De asemenea, s-ar putea decide și prelungirea programului de funcționare pentru magazine, restaurante, până la 23:00-24:00 acolo unde incidența depășește rata de infectare 4 la mie, pentru că legislația actuală prevede ca în weekend agenții economici să închidă la 18:00.

Search

Back to Top