Incidența la mia de locuitori în Cluj-Napoca a ajuns la aproape 9. Autoritățile au impus noi restricții

Social

Pentru că orașul Cluj-Napoca a depășit incidența de 7,5 la mia de locuitori, autoritățile au impus noi restricții.

Multe dintre acestea vizează în special persoanele nevaccinate, iar purtarea măștii de protecție redevine obligatorie în exterior, pentru toată lumea.

Oamenii legii au verificat, joi seară, dacă regulile sunt respectate.

Noile restricții de circulație pe timpul nopții au intrat în vigoare joi în Cluj-Napoca. Regulile prevăd că persoanele nevaccinate nu pot ieși din case între orele opt seara și cinci dimineața. Polițiștii au împânzit străzile din oraș și au făcut controale în mai multe puncte, pentru a vedea dacă normele sunt respectate. Părerile oamenilor despre noile măsuri sunt însă împărțite.

Trebuiau luate mai din timp, pentru că acum, în ultima perioadă, a crescut rata foarte mult. Dacă erau restricții mai din timp și aplicau drastic, da, era mult mai ok”, a spus un tânăr.

Nu am nicio problemă cu ele pentru că eu oricum sunt vaccinată de ceva timp și atunci nu mă afectează cu nimic”, a spus o fată.

Cei nevaccinati care sunt însă nevoiți, din motive întemeiate, să circule noaptea, trebuie să aibă la ei documente care să arate scopul deplasării. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare.

Pentru verificarea motivelor de deplasare persoanele vor prezenta la cerere fie legitimația de serviciu sau o adeverință eliberată de angajator, fie o declarație pe propria răspundere completată în prealabil. Nerespectarea prevederilor privind circulația pe timp de noapte se sancționează cu amendă între 500 și 2500 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

În orașul Cluj-Napoca, incidența cazurilor de Covid a ajuns la aproape 9 la mia de locuitori, iar de vineri, masca de protecție este obligatorie și în exterior.

Search

Back to Top