Legea care interzice majoritatea avorturilor în Texas a fost blocată temporar

Uncategorized

Un judecător federal din Texas a blocat temporar legea care interzice majoritatea avorturilor în acest stat, în cadrul unei plângeri depuse de guvernul Biden care a salutat imediat o ″victorie″⁣ pentru femeile din acest stat.

“Această instanţă nu va permite ca această privare şocantă de un drept atât de important să continue încă o zi″, a scris judecătorul Robert Pitman în hotărârea sa, pe care statul Texas o poate contesta, conform AFP.

Texas-ul nu mai poate aplica temporar legea, susţinută de republicani, conform hotărârii.

Ministrul american al Justiţiei, Merrick Garland, a vorbit, într-un comunicat, despre ″o victorie pentru femeile din Texas şi pentru statul de drept″⁣. ″⁣Vom continua să protejăm drepturile constituţionale de toţi cei care încearcă să le submineze″⁣, a subliniat el.

Legea din Texas, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, interzice avortul după ce se detectează bătăile inimii embrionului, la aproximativ şase săptămâni de sarcină, când majoritatea femeilor nu ştiu că sunt însărcinate. Legea nu prevede excepţii în caz de incest sau viol, ci doar în caz de urgenţă medicală.

Search

Back to Top