Lucrezi in domeniul securitatii informatiei? Participa si tu la un curs DPO
Comments Off on Lucrezi in domeniul securitatii informatiei? Participa si tu la un curs DPO

Lucrezi in domeniul securitatii informatiei? Participa si tu la un curs DPO

Afaceri

Dezvoltarea profesionala urmand un curs DPO mai importanta decat orice alt aspect. Afla de ce

Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR) impune un set unic de reguli, direct aplicabile in toate Statele Membre ale Uniunii Europene si, prin urmare inclusiv si in Romania, inlocuind prevederile cuprinse in Directive 95/46/CE. Acest regulament a devenit direct aplicabil in Romania la data de 25 mai 2018, iar datorita schimbarilor aduse automat se impune denumirea in functie a unui oficer care a absolvit un curs DPO.

Despre post si reglementari

Dupa aceste aplicari directe, urmarea unui curs DPO a devenit mai mult decat utila. Anumite organizatii vor fi obligate sa desemneze o persoana ca Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal. Cel care ocupa functia de responsabil cu protectia datelor cu carcter personal va fi desemnat atat in cadrul organizatiilor din sectorul public, cat si a celor din sectorul privat.

In acest sens, conform noului regulament intrat in vigoare, Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal va fi desemnat in mod obligatoriu in cadrul tuturor autoritatilor si organismelor publice (indiferent de specificul activitatii desfasurate de acestea si de tipul datelor cu caracter personal prelucrate), organizatiile din sectorul privat ale caror activitati principale constau in operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal. Acestea implica si pun accent pe monitorizarea periodica si sistematica a persoanelor fizice pe scara larga, totodata si organizatiile din sectorul privat ale caror activitati principale sunt reprezentate de prelucrarea pe scara larga a unor categorii speciale de date cu caracter personal, mentionate in mod expres in cadrul GDPR.

Curs DPO

Datorita activitatilor principale desfasurate de un astfel de responsabil, se recomanda urmarea unui curs DPO care cuprinde bazele acestui domeniu si care ajuta la formarea unei perspective de ansamblu.

Descrierea activitatilor desfasurate de un responsabil cu protectia datelor

Absolventul unui curs DPO va ocupa in sfera profesionala functia unui Responsabil cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Astfel, acesta are de indeplinit cateva dintre urmatoarele sarcini:

  • Informarea atat firmei, cat si a persoanelor vizate cu privire la drepturile si obligatiile lor in baza legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal;
  • Monitorizarea felului in care asociatia respecta legislatia privind protetia datelor cu caracter personal si standardele actuale la care organizatia a aderat;
  • Emiterea de recomandari si oferirea asistentei de specialitate companiei cu privire la interpretarea si aplicarea prevederilor legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal.

Prin urmare, un DPO curs reprezinta un mod eficient de a invata elementele de baza ale unei profesii si o modalitate de a va perfectiona abilitatile.

Search

Back to Top