Nord-coreenii îşi riscă libertatea pentru telenovele. Phenianul are “agenţi anti-seriale”

politica

Autorităţile de la Phenian încearcă să stopeze voga telenovelelor din Coreea de Sud, care îi împinge pe oameni la soluţii disperate.

Telenovelele sud-coreene sunt atât de populare în nord încât oamenii îşi riscă libertatea pentru a le urmări, scrie DailyNK.„Aproape toată lumea se uită la ele, unii le-au văzut şi de 20 de ori”, spune un localnic. „Se uită şi bătrâni şi tineri, chiar dacă nu au ce mânca”.

Cele mai populare seriale sunt „Cei trei muschetari”, „Cu toamna în inimă” şi „Familia Wang”. Melodiile de pe genericul acestor telenovele sunt adevărate hituri în Coreea de Nord.
De ce folosesc nord-coreenii televizoare cu baterii solare

Ca să poată urmări serialele preferate, oamenii le aduc pe stick-uri USB sau le urmăresc pe televizoare de mici dimensiuni alimentate cu baterii solare, din cauza penelor de curent extrem de frecvente. Norocoşii care au smartphone-uri le folosesc pentru a urmăricele mai noi episoade,.

Pentru a pune capăt acestei mode, regimul de la Phenian a creat o unitate specială de “agenţi anti-seriale”, Grupul 109, din care fac parte poliţişti şi agenţi ai Ministerului Securităţii Statului. Aceştia fac vizite inopinate pentru a-i prinde pe cei care se uită la seriale sud-coreene şi folosesc informatori, infiltraţi mai ales printre tineri.

Cei prinşi riscă pedepse extrem de aspre, inclusiv să fie deportaţi din oraşe şi trimişi în lagăre de concentrare.

Search

Back to Top