O infirmieră din Germania a fost arestată, fiind suspectată că le-a injectat morfină unor bebeluși născuți prematur
Comments Off on O infirmieră din Germania a fost arestată, fiind suspectată că le-a injectat morfină unor bebeluși născuți prematur

O infirmieră din Germania a fost arestată, fiind suspectată că le-a injectat morfină unor bebeluși născuți prematur

Social

O infirmieră germană este suspectată că le-a injectat morfină unor bebeluşi născuţi prematur, care au supravieţuit datorită intervenţiei urgente a echipei medicale, au informat joi parchetul şi poliţia din Ulm, sudul Germaniei, potrivit Agerpres.
https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA2dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMjAl/MkYwMSUyRjMwJTJGMTE1NTM5Nl8xMTU1/Mzk2X0dldHR5SW1hZ2VzLTExMzA5MjAw/NDUuanBnJnc9NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9/NDEzZjc3ZTg3NzNiYjgwOTU5ZmQ2ZWMwNzllZTVkYzU=.thumb.jpg
”Împotriva infirmierei a fost emis un mandat de arestare pentru tentativă de omor în cinci cazuri”, a comunicat Christof Lehr, procuror în Ulm, unde s-au petrecut faptele.

Lehr a precizat că poliţia a descoperit în dulapul infirmierei o seringă ce conţinea lapte matern şi urme de morfină.

Cei cinci bebeluşi, ”cu vârste între o zi şi cinci săptămâni”, au primit injecţia în noaptea de 19 spre 20 decembrie, a mai indicat el. Copiii au acuzat ulterior probleme respiratorii acute, dar au putut fi salvaţi datorită intervenţiei de urgenţă a echipei medicale.

Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o infecţie, dar testele de urină au exclus această ipoteză, a declarat şeful poliţiei locale, Bernhard Weber, într-o conferinţă de presă. Analizele au relevat însă urme de morfină, ceea ce a determinat spitalul să informeze poliţia.

Infirmiera a fost plasată miercuri în arest preventiv, fiind suspectată că ”a acţionat intenţionat”, a precizat procurorul. Conform acestuia, femeia era conştientă că bebeluşii ar fi putut muri. Tânăra neagă acuzaţiile, a mai indicat procurorul.

Search

Back to Top