Oportunitati pentru computer tomograf in Bucuresti la pret accesibil
Comments Off on Oportunitati pentru computer tomograf in Bucuresti la pret accesibil

Oportunitati pentru computer tomograf in Bucuresti la pret accesibil

Social

Unde mai gasesti computer tomograf in Bucuresti la pret mai ieftin decat la Romgermed? Ba mai mult decat atat, Clinica Medicala Romgermed va pune la dispozitie efectuarea unei investigatii cu computer tomograf gratuit in Bucuresti.

Toate aceste oportunitati au fost lansate cu scopul de a beneficia cat mai multe persoane de investigatiile medicale de care au nevoie. Si, totodata, pentru a mari gradul de siguranta din randul pacientilor care se tem de investigatiile medicale.
computer tomograf

Nu in ultimul rand, pentru a evita frica de expunere la radiatii, va este oferit un pachet complet de aplicatii ce ajuta fara indoiala la reducerea expunerii la rezele X. Ceea ce inseamna ca fiecare pacient care opteaza pentru aceasta examinare i se va administra doza necesara in functie de nevoile sale imagistice.

Detalii despre aceasta examinare cu computerul tomograf

In functie de zona de interes ce urmeaza a fi analizata cu atentie aceasta poate necesita o examinare ce presupune computer tomograf cu substanta de contrast pentru a fi mai precise diagnosticele si interpretarile de dupa.

Aceasta substanta menita sa contrasteze organul sau zona de interes de restul aglomerarii se administreaza cu cateva minute inainte de investigatie atat prin administrare orala cat si prin injectabil. De asemenea, daca pacientul nu are minim 3 zile trecute de la ultima examinare radiologica ce include bariu acest tip de analiza nu se poate efectua din motive de siguranta dar si pentru ca ar putea rezulta diagnostice imprecise sau chiar total eronate.

In timpul examinarii cu computerul tomograf

In timpul unei investigatii prin tomografie computerizata (TC), pacientul va sta pe masa glisanta a aparatului de examinare. Aceasta este atasata la scanner-ul CT, care este un dispozitiv de forma circular si care trimite raze X in zona corpului ce urmeaza a fi studiata.
Pacientul nu se va misca pe toata perioada examinarii computer tomograf si i se va interzice folosirea bijuteriilor.
Investigatia propriu-zisa dureaza intre 15 și 20 de minute, insa pacientul este chemat mai devreme astfel încat substanța de contrast să aiba timp să acționeze.

Dupa examinare cu computerul tomograf

După efectuarea investigatiei cu ajutorul computerului tomograf, imaginile vor fi interpretate de radiolog, iar rezultatele complete ale tomografiei computerizate pot fi transmise în 1-2 zile.

Imagistica computer tomograf este considerate sigura și eficientă. Riscul expunerii la radiatii scade datorita medicilor care încearcă de fiecare data sa limiteze cantitatea de expunere la radiatii.

Ce este substanta e contrast de la computer tomograf?

Corpul uman este format din structuri dense si moi. Cele dense, precum osul, sunt usor de vizualizat, in timp ce structurile moi diferă prin capacitatea de a bloca razele X, astfel sunt mai greu de vizualizat. De aceea, agenții de contrast intravenoși (IV) administrati sunt foarte vizibili intr-o scanare cu raze X, blocheaza razele X și apare alb pe imagini, ceea ce poate ajuta la evidențierea structurilor moi. Materialul de contrast poate fi administrat oral, intravenos sau clisma.

Acte necesare

Investigatia prin intermediul computerului tomograf nu se face fara indicatia medicului care va solicita aceasta examinare numai atunci cand alte metode de investigație nu sunt suficiente pentru a stabili un diagnostic.
Pacientul trebuie sa se prezinte cu:

  • Bilet de trimitere;
  • Actul de identitate;
  • Cardul de sanatate;
  • Dosar cu istoricul medical;
  • Analize.

Search

Back to Top