Osteodensitometrie : cum evitam fracturile cu aceasta investigatie
Comments Off on Osteodensitometrie : cum evitam fracturile cu aceasta investigatie

Osteodensitometrie : cum evitam fracturile cu aceasta investigatie

Sanatate

Informatii despre osteodensitometrie

Daca banuiti ca va confruntati cu pierderea densitatii osoase, aveti nevoie de un test de densitate osoasa de tip osteodensitometrie dexa. Este o metoda utilizata pentru masurarea densitatii minerale osoase. Cea mai frecventa cauza a pierderii osoase este osteoporoza, urmata de deficit de vitamina D.

Osteoporoza este o boala caracterizata prin pierderea osoasa si distrugerea microstructurii tesutului osos. Acestea pot deteriora rezistenta mecanica a oaselor si pot creste riscul de fracturi.

Ce trebuie sa faci ca sa previi osteoporoza

Planurile de exercitii moderate sunt urmatoarele: reduc riscul de accidente prin intarirea muschilor

Consumati alimente care sunt bune pentru sanatatea oaselor: o dieta bogata in calciu si vitamina D poate reduce riscul de osteoporoza

Renuntati la fumat: un pachet de tigari pe zi este asociat cu o reducere cu 5-10% a masei osoase
osteodensitometrie
Limitati alcoolul si bauturile cu cofeina

Primiti tratamentul prescris de un medic

Doriti sa stiti daca aveti osteoporoza? In clinica mdicala Romgermed, puteti beneficia de metoda de diagnosticare a performantei pentru masurarea densitatii osoase-masurarea densitatii osoase prin metoda DEXA de osteodensitometrie.

Cum se desfasoara o investigatie

Echipamentul detinut de Romgermed permite examinarea simultana a doua femuri intr-o singura locatie a pacientului cu ajutorul unui software performant. Se poate efectua si analiza automata a datelor. Acesti algoritmi pot asigura calitatea masuratorilor si pot reduce erorile in caz de erori de pozitionare. Afisajul va afisa toate informatiile necesare pentru o inspectie corecta: doza de radiatii, distanta dintre bazin si arborele femural, posibile artefacte.

Daca aveti osteoporoza, nu ar trebui sa faceti sport de impact, adica sporturi de contact.

Se recomanda mersul pe jos 45 de minute, de trei ori pe saptamana sau 30 de minute pe zi. Desi nu sunt osteogene, inotul si ciclismul pot fi recomandate pentru a mentine sanatatea si a dezvolta forta musculara.

Alege si tu consultul de osteodensitometrie de la Romgermed Bucuresti!

Search

Back to Top