Plasele de insecte: protectie impotriva alergiilor si bolilor

Uncategorized Comments Off on Plasele de insecte: protectie impotriva alergiilor si bolilor

Imaginati-va asezat confortabil intr-un fotoliu in sufrageria dumneavoastra citind o carte. Usa de la terasa este larg deschisa si aveti instalata o plasa de insecte de calitate. O briza usoara, va racoreste casa si va magaie obrazul. Ce va puteti dori mai mult intr-o sambata dupamiaza?

Confortul este cu siguranta unul dintre motivele pentru care ar trebui sa aveti instalata o plasa de insecte eficienta. Dar trebuie mentionat si contributia pe care acestea o au pentru combaterea alergiilor si bolilor cauzate de insecte. Deci, revenind la dupamiza de sambata de mai devreme, cu siguranta nu ti-ai dori astfel de musafiri nepoftiti si ceea ce pot aduce in casa ta.

Mustele: Plasele de insecte sunt cele care ne salveaza de acesti mici agresori care intra neinvitati in casa noastra si au un talent pentru a ne sacai cu zgomotul lor specific si care se servesc din mancarurile noastre. Desi de obicei nu au o intepatura dureroasa, prezinta un risc semnificativ de contaminare a mancarii. Acestea pot trasmite E.coli, salmonela si numeroase tipuri de bacterii.

Gandacii: Aceste creaturi respingatoare nu numai ca arata urat, dar pot transmite diverse boli, la fel ca mustele. Este interesant de stiut si ca anumite studii au asociat eczemele si astmul la copii cu excrementele gandacilor.

Tantarii: Dupa cum spunea Dalai Lama: “Daca aveti impresia ca sunteti prea mici pentru a face o diferenta, incercati sa dormiti cu un tantar”. Asta spune totul. Sunt niste insecte teribile care, in cel mai bun caz, te irita cu intepatura lor. Tantarii pot transmite si ei virusuri, bacterii, paraziti precum si o serie de boli grave. Peste 1 milion de oameni isi pierd viata anual datorita intepaturilor de tantari, majoritatea in zonele tropicale, dar nici zonele temperate nu sunt lipsite de cazuri.

Paianjenii: In general muscaturile paianjenilor sunt dureroase si cauzeaza mici inflamatii locale. Pentru persoane alergice la astfel de muscaturi lucrurile pot deveni mult mai serioase, provocand reactii extinse sau generale, precum socul anafilactic care le pune viata in pericol. In cazul unor muscaturi repetate intr-un interval de cateva ore, nici persoanele fara alergii nu sunt ferite de pericole. Plasele de insecte pot tine la distanta acesti raufacatori, a caror simpla prezenta poate crea panica printre membrii familiei.

Albinele si viespile: Aflate printre capii acestei lume interlope a insectelor, cu siguranta nu iti doresti sa le fi suparat. Atata vreme cat sunt lasate in pace isi vad linistite de treaba lor. Insa daca le-ai infuriat, se vor razbuna printr-o muscatura dureroasa. In general ramai doar cu durerea si o invatatura de minte, insa in cazul copiilor mici sau a persoanelor alergice lucrurile pot lua o intorsatura mult mai grava.

Fluturii si alte insecte de seara: Pe tot parcursul unei zile toride de vara asteptam cu nerabdare inserarea, sa ne putem relaxa la noi acasa, lasand geamul deschis pentru a ne bucura de racoarea noptii. Insa fara o plasa de insecte eficienta putem avea surpriza de a fi asaltati de acesti petrecareti, ce au obiceiul de a se distra pana in zori fara sa le pese de linistea noastra.

Plasele de insecte reprezinta principala metoda prin care ne putem apara de aceste pericole. In plus acestea reduc si cantitatea de praf care ne intra in casa si au si alte beneficii. Daca doriti sa aflati mai multe puteti vizita www.analkodoors.ro si va veti convinge ca acestea repezinta alegerea ideala.

Search

Back to Top