Raport Kaspersky: Peste o treime dintre IMM-uri sunt îngrijorate față de breșele de securitate cibernetică, cauzate de proprii angajați

Afaceri

Peste o treime dintre companiile mici și mijlocii (IMM) sunt îngrijorate de comportamentul angajaților atunci când vine vorba despre securitate informatică, în timp ce 61% dintre șefii unor companii de acest fel spun că s-au confruntat cu incidente de securitate cibernetică în 2016, cauzate de comportamentul neadecvat al salariaților, reiese din Raportul “Riscuri de securitate IT 2016” al Kaspersky Lab, publicat joi.

Experții în securitate cibernetică susțin că aproape trei sferturi (74%) dintre cei chestionați au raportat că numărul de smartphone-uri folosite în interes de serviciu a crescut în ultimii trei ani, iar 71% au confirmat că același lucru este valabil pentru tablete.

“Companiile cu până la 50 de angajați sunt semnificativ mai puțin îngrijorate în legătură cu activitățile angajaților care pot duce la breșe de securitate cibernetică, în comparație cu firmele mari. Doar 36% dintre companiile mici își fac griji privind neatenția personalului, în timp ce peste jumătate dintre companiile mijlocii și corporații sunt foarte preocupate de acest aspect. Personalul ne-informat sau neatent, care folosește inadecvat resursele IT, poate pune organizația în pericol, indiferent de dimensiunea ei. Potrivit anchetei, acțiunile angajaților sunt printre primele trei probleme de securitate care fac vulnerabile organizații din întreaga lume. Peste jumătate (61%) dintre companiile care s-au confruntat cu incidente de securitate cibernetică în 2016 au recunoscut că la acestea a contribuit și un comportament neadecvat al angajaților”, se arată în Raportul citat.

În viziunea specialiștilor, companiile se pot proteja cu o gamă de soluții menite să răspundă solicitărilor specifice IMM-urilor, cum ar fi Kaspersky Endpoint Security for Business și Kaspersky Small Office Security.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, ce are în portofoliu, la ora actuală, peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii — client.

Search

Back to Top