Reacția Opoziției după ce PSD a pus votul moțiunii de cenzură sâmbătă: „Tertipuri cu profil infracțional”

politica

PNL, USR și PMP acuză conducerea Camerei Deputaților pentru faptul că moțiunea de cenzură va fi votată sâmbătă și denunță comportamentul „abuziv, exact ca în epoca Liviu Dragnea”. De asemenea, Viorica Dăncilă și PSD sunt acuzați de „tertipuri cu profil infracțional”.

„Așa cum am anticipat, conducerea Camerei se comportă abuziv, exact ca în epoca Liviu Dragnea. Numărul de semnături arată angajamentul unei majorități parlamentare de a dărâma guvernul Dăncilă. Dacă Dăncilă și PSD ar avea legitimitate nu ar fi nevoiți să apeleze la astfel de tertipuri cu profil infracțional. Doamna Dăncilă și PSD nu mai au majoritate și nici legitimitate”, a spus Raluca Turcan, liderul deputaților PNL.

Ea a spus că „vom mai asista la tot felul de șicane, bariere, pentru a se perpetua măcar o zi în plus la guvernare și a rămâne la supapa de resurse publice, pe care le folosesc în interes personal și clienteral”.

„Vom demonstra în fiecare zi de acum încolo că guvernul Dăncilă nu mai are legitimitate”, a adăugat Turcan.

Întrebată dacă sâmbătă va asigura cvorum, ea a răspuns că „vom acționa unitar, așteptați să vedeți deciziile noastre”.

Despre declarația lui Florin Iordache, deputat PSD, potrivit căreia vor lipsi parlamentari de la Opoziție și se va dovedi că moțiunea de cenzură este un „gest populist”, Raluca Turcan a precizat că „PSD trebuie să accepte că nu mai au legitimiate, să spună că în momentul de față conduc abuziv, încercând doar să rămână cu forța la putere”.

„Ce spune Florin Iordache nu contează întrucât conduce abuziv și doar la șmechereală. Opoziția va acționa în spiritul responsabilității maxime”, a subliniat ea.

Stelian Ion, liderul deputaților USR, a precizat că parlamentarii pe care îi reprezintă se vor mobiliza toți indiferent dacă PSD va pune moțiunea de cenzură „noaptea, la 3 dimineața sau duminică”.

„Deciziile cu privire la strategie vor fi comune, ca moțiunea să treacă. Moțiunea va trece, vom găsi mijloacele procedurale ca să treacă”, a mai spus el.

De asemenea, el l-a acuzat pe Teodor Meleșcanu de abuz: „Ședința a început cu cvorum, după care, datorită plecării unor parlamentari PSD, ședința a rămas fără cvorum. În mod normal, președintele de ședință, domnul Meleșcanu, trebuia să suspende ședința și să o reconvoace, pentru altă zi sau altă oră din această zi. Nu a făcut acest lucr, acest fapt în sine a fost un abuz. Colegii noștri nu puteau să le asigure cvorumul pesediștilor pentru a-și realiza obiectivul, pesediștii s-au întors în sală, a fost o chestiune pur tactică.”

„Strategia Opoziției nu este legată de mobilizare, ci de a demonta aceste practici păguboase pe care PSD le are”, a intervenit Turcan, precizând că a solicitat ca această moțoune de cenzură să aibă același regim ca celelalte.

Marius Pașcan, liderul deputaților PMP, a afirmat că „se operează cu aceleași instrumente din vremea penalului, condamnatului Dragnea”.

„În 30 de ani nu a fost vot pe moțiune sâmbătă. Nu au învățat nimic din palma primită de la poporul român. Rămâne un partid cu apucături infracționale”, a adăugat el.

Search

Back to Top