Rezultate alegeri SUA 2020. Biden îl depășește pe Trump în Georgia și se apropie de victorie

Politica

Alegeri SUA 2020. Rezultatul alegerilor prezidențiale se lasă așteptat. Joe Biden are un avans față de Donald Trump, dar cursa este strânsă în mai multe state-cheie.

Americanii au fost chemați să-i aleagă și pe toţi cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților, pe 35 dintre cei 100 de senatori, dar și 13 guvernatori.

-► Lupta este strânsă între cei doi candidați și este greu de spus la această oră dacă există un câștigător clar. În prezent, numărătoarea voturilor este în plină desfăşurare.

-► Numele noului lider de la Casa Albă depinde de rezultatele din patru state-cheie. Georgia și Nevada ar putea încheia numărătoarea buletinelor vineri, în timp ce în Arizona și în Pennsylvania ar putea dura până sâmbătă sau chiar mai mult.

-► Între Donald Trump şi Joe Biden este o cursă foarte strânsă, însă democratul Biden e tot mai aproape de a obţine 270 de voturi, necesare victoriei.

-► Potrivit CNN, numărătoarea voturilor ar putea dura până in 23 noiembrie. Principalul factor ce a dus la o asemenea situatie este numărul record de americani care şi-au exprimat opţiunea electorală anticipat.

-► Joe Biden le-a transmis americanilor că că nu are “nicio îndoială” cu privire la victoria sa. În schimb, preşedintele în funcţie, Donald Trump, continuă să spună că rivalul său ”încearcă să fure alegerile” şi a ameninţat că va depune contestaţie la Curtea Supremă.

-► Deocamdata nu există dovezi ale unei fraude pe scară largă în cursa prezidențială.

-► Echipa de campanie a lui Donald Trump cere renumărarea voturilor în Michigan, Wisconsin si Georgia, susţinând că observatorii lor electorali “nu au avut acces in mai multe secții pentru a observa numărarea buletinelor de vot”. În plus, republicanii solicită Curţii Supreme să intervină în Pennsylvania, unde regulile pentru acest scrutin au fost schimbate printr-o decizie judecătorească.

-► Instanțele judiciare din Michigan și Georgia au respins cererile președintelui Donald Trump.

Search

Back to Top