Sticlele de apă și laptopurile, permise din nou în cabina avioanelor. Marea Britanie ridică restricțiile

Social

Sticlele de apă ar putea fi permise în bagajul de mână al pasagerilor, la fel ca și laptopurile. Restricțiile ar putea s fie eliminate până la jumătatea lui 2024 în aeroporturile britanice.

Eliminarea restricțiilor cu privire la lichide și laptopuri survine introducerii noilor scannere 3D pentru bagaje.

Regula era ca începând din noiembrie 2006, lichidele din bagajul de cabină trebuie să fie transportate în recipiente de cel mult 100 de mililitri, care sunt verificate de personalul de securitate specializat din aeroporturi.

Potrivit cotidianului britanic The Times, la aeroportul londonez Heathrow Airport s-a început în 2017 introducerea scanerelor 3D, care sunt deja utilizate în aeroporturile din SUA, şi care permit personalului de securitate să verifice conţinutul bagajelor de cabină şi să rotească imaginile pentru inspecţie, transmite Agerpres.

BBC a adăugat că restricţiile de securitate privind lichidele şi computerele portabile din bagajul de mână ar putea fi ridicate de la jumătatea lui 2024.

„Am început extinderea zonei de securitate la terminalul 3, ce are mai multe scanere CT. Avem ca termen limită jumătatea lui 2024 de la Ministerul Transporturilor”, a explicat directorul executiv al aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye.

Publicaţia The Times a adăugat că principalul motiv al timpilor mari de aşteptare la controlul de securitate în aeroporturi este reprezentat de pasagerii care transportă recipiente mari cu lichide în bagajul de mână.

Termenul inițial a fost depășit

Oficialităţi guvernamentale britanice au precizat că după introducerea noului sistem de scanare practic nu se va mai aplica interdicţia asupra transportării de recipiente mai mari de 100 ml în bagajul de mână.

Ministerul Transporturilor britanic ceruse iniţial ca toate aeroporturile din Regatul Unite să fie dotate cu noile scanere de la 1 decembrie 2022, dar pandemia de COVID-19 a făcut ca acest termen să nu poată fi respectat.

Pentru luna septembrie, datele Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) indică niveluri ale traficului de pasageri de numai 73% faţă de cele pre-pandemie.

Search

Back to Top