Talentul in design interior

Social

Designul de interior este un talent natural sau o abilitate ce se invata pe parcurs?

As putea spune ca ambele. Poti urma cursuri de design interior la nesfarsit si sa nu reusesti sa dobandesti acea creativitate de care este nevoie pentru a crea ceva frumos. Prin urmarea unor cursuri de design interior ce pot dura doar 4-6 luni de studii vei invata ce inseamna cariera de arhitect, cum sa planuiesti proiecte, cum sa alegi materialele potrivite pentru scopul potrivit, cum sa te folosesti de contraste, spatii, mobila arhitectura si multe altele. Sa nu mai zic ca printr-o astfel de licenta esti scutit de ani de studiu in comparatie cu colegiile care trebuie sa le urmezi chiar si 5 ani de zile.

Nu incurajez doar urmarea unor astfel de cursuri insa recomand oricarui viitor arhitect ca pe langa facultate sa urmeze si niste cursuri individuale fiindca exista posibilitatea sa vezi lucrurile si din alte puncte de vedere, iar tu, ca designer de interior, cu siguranta nu vei avea nimic de pierdut.

Urmand un curs particular de design interior te va ajuta sa-ti concentrezi talentul natural asupra tehnicilor de baza necesare in arhitectura si design. Educatia asupra designului interior si amenajarilor iti da increderea si cunoasterea de a razbi in cariera de arhitect. Majoritatea facultatilor ce trebuiesc urmate pentru a deveni designer de interior sunt destul de scumpe, motiv pentru care cursurile de 4-6 luni sunt mult mai avantajoase. Pentru multi, aceste cursuri private de design interior nu vor avea prea mare impact, insa pentru cei talentati si cu interes pentru aceasta cariera cu siguranta va deschide noi usi.

Trebuie sa stii ca nu toti designerii din Romania au urmat facultati de arhitectura, multi s-au bazat si pe talent!

Cursurile particulare de design interior sunt o idee buna, insa pentru a excela intr-adevar ca arhitect sau ca designer de interior, recomand cu desavarsire sa urmati si o facultate in domeniu.

Unul din cele mai bune lucuri la designul interior este faptul ca exista o multime de cai pentru a-ti exprima talentul artistic. Unii designeri de interior au chiar operele lor unice, fie un tablou ce isi poate gasi locul oriunde in locuinta, fie o piesa de mobilier, o sculptura sau un simplu element de design incat clientii sa-si aminteasca de ei si peste ani si ani de zile. Adevarul este ca in aceasta cariera nu numai ca se castiga foarte bine, dar si latura artistica a omului este foarte apreciata. Insa pe langa aceste lucruri ce tin de talent si arta sunt si altele de care trebuie sa tii cont.

Inainte de a lucra cu un client trebuie sa stii cum sa te folosesti de facturi, cum incasezi si cum apreciezi munca, trebuie sa stii sa folosesti contractele potrivite, sa profiti de ocaziile care ti se ivesc, sa manageriezi bugete, sa ai legaturi cu marile magazine de mobila sau parteneriate cu firmele de constructii. Asadar, nu totul tine de talent in design interior.

Designul de interior este o cariera aleasa in mare parte de persoane ce poseda un talent artistic. Aceasta cariera este intr-o continua evolutie, schimbandu-se odata cu arta, culorile, produsele, ergonomia, mediul inconjurator si nu in ultimul rand cu stilul, asadar, nu iti vei face niciodata griji asupra faptului ca aceasta meserie nu renteaza.

sursa: www.netarhia.ro

Search

Back to Top