Teava PPR – aliatul de top in industria de termoficare
Comments Off on Teava PPR – aliatul de top in industria de termoficare

Teava PPR – aliatul de top in industria de termoficare

Magazine online

Informatii de baza despre teava ppr

Daca trebuie sa inlocuim apa sau sistemul de incalzire din casa din diverse motive, ne vom pune inevitabil o intrebare: ce sa alegem si cum sa alegem? Teava PPR este abrevierea de polipropilena, iar tevile PPR sunt de obicei pe piata cu sau fara bucse din fibre compozite. Cu ajutorul unui kit special vei avea cea mai buna instalatie.
teava ppr
Conductele utilizate in echipamentele de incalzire au insertii din fibre compozite sau aluminiu si apartin clasei de presiune PN 10. Aceasta insertie nu numai ca joaca un rol in procesul de expansiune, dar reprezinta, de asemenea, o bariera impotriva difuziei oxigenului activ format in sistem. Cele utilizate pentru instalarea conductelor de apa rece sau de scurgere nu trebuie introduse, astfel incat expertii recomanda utilizarea teava PPR pe podea, deoarece acestea sunt mai groase si mai rezistente la presiunea sapei de beton. Gama Marola o gasesti aici: https://marola.ro/393-tevi-ppr

Cu ce avantaje vine un astfel de sistem de tevi

Materialele de tip teava PPR aduc numeroase avantaje clientilor care decid sa le cumpere. Pana in prezent, s-a discutat despre faptul ca au o durata de viata lunga si un pret scazut. Pretul mic se datoreaza faptului ca sunt fabricate din polipropilena, care este mult mai ieftina decat alte optiuni de pe piata.

  • este un material incredibil de rezistent, in special impotriva solventilor chimici, acizi si baze;
  • teava PPR este un material dur si flexibil mai ales atunci cand este copolimerizat cu etilena;
  • este un material destul de econom;
  • prezinta o buna rezistenta impotriva solicitarilor continue;
  • rezistent la temperaturile inalte, punctul de topire al polipropilenei fiind in jurul temperaturii de 171 de grade Celsius;
  • nu este influentat de umiditate;
  • este un bun izolator, avand o rezistivitate slaba si rigiditate electrica foarte ridicata.

Intrebuintarile de baza

Tevile PPR utilizate de expertii in constructii pentru realizarea instalatiilor termice contin fibre compozite sau insertii de aluminiu.

Aceasta insertie joaca un rol foarte important in procesul de expansiune si in aplicarea stratului de bariera de oxigen gasit in sistem. Teava PPR utilizata in echipamentul de alimentare cu apa nu are insertii.

Pentru echipamentele ingropate in podea, aceasta este si cea mai buna solutie, deoarece are o grosime mai mare si are o rezistenta mai buna la presiunea exercitata de sapa de beton.

Search

Back to Top