UE va aloca 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de Wi-Fi gratuit

Afaceri

Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord pentru a ajuta municipalitățile să ofere Wi-Fi gratuit în locurile publice precum parcuri, biblioteci sau spitale din întreaga Europă, a anunțat marți Executivul comunitar, transmite AFP.

Acordul politic convenit între negociatorii europeni include un angajament al celor trei instituții pentru ca o sumă de 120 de milioane de euro să fie alocată pentru finanțarea de echipamente pentru Wi-Fi gratuit în 6.000 până la 8.000 de muncipalități din toate statele membre.

“Autoritățile publice locale care vor dori să ofere o conexiune Wi-Fi în zonele unde o ofertă publică sau privată similară nu există vor putea face o cerere de finanțare printr-un proces simplu și non-birocratic. Sursele specifice de finanțare vor fi finalizate cu ocazia discuțiilor în curs cu privire la revizuirea programului financiar multianual”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Acest acord vine în urma unei propuneri a președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, care în luna septembrie 2016, în discursul său cu privire la starea Uniunii, a propus ca până în 2020 fiecare oraș european să aibă acces la Wi-Fi gratuit în jurul principalelor obiective publice.

AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Search

Back to Top