Un băiat de 7 ani a fost luat de la școală de un polițist. Motivul este halucinant

Social

Într-o localitate din sud-vestul Franţei, un băiat de șapte ani a fost luat de la şcoală de un poliţist chiar în timpul pauzei de prânz. Motivul: familia lui datorează cantinei 800 de euro. Mama băiatului a rămas consternată.

În timp ce colegii săi luau masa de prânz, unul dintre elevi a trebuit să plece acasă însoţit de un poliţist. Şi asta din cauza facturilor neplătite de părinţii săi către cantina şcolii.

Chirley, mama băiatului: Toată lumea a început să râdă de el şi să îi spună: ” la închisoare, la închisoare”. Comentariile prietenilor lui l-au deranjat. Copilul meu are doar șapte ani și jumătate, așa că profesorii sau părinţii celorlalţi copii nu ar trebui să îl arate cu degetul. Băiatul meu nu a greşit cu nimic. I-am spus că eu sunt de vină pentru cele întâmplate din cauza facturilor neplătite către cantină.

Potrivit autorităţilor locale, mama elevului datorează cantinei aproape 800 de euro, echivalentul celor aproape 400 de mese consumate de fiul său în 2019. Reprezentanţii primăriei spun că au recurs la această metodă ca o ultimă soluţie, după ce au avertizat-o pe femeie în repetate rânduri.

Mireille Conte-Joubert, primar comuna Saint-Médard-de-Guizières: “Mama băiatului este responsabilă pentru crearea acestei situații. Nu am avut altă soluție. Poliţistul nostru local nu poartă armă, copiii îl cunosc pentru că el se ocupă de securitatea lor când ajung la școală și când intră în clasă.

Responsabilii locali spun că până acum cantina respectivă, administrată de municipalitate, a acumulat facturi neplătite în valoare de 16.000 de euro.

Hubert Salaun, purtător de cuvânt al unei asociaţii de părinţi: “Noi ca părinţi implicaţi în consiliile de administraţie ale şcolilor şi liceelor constatăm asemenea întârzieri ale plăţilor în zeci de mii de comune din Franţa, dar în niciun caz nu se recurge la soluţia asta, să apelezi la un poliţist. Fie schimbăm modul de lucru sau le cerem părinților să plătească cantina în avans.

În cazul de faţă, femeia spune că îşi va plăti datoria până la sfârşitul lunii, dar între timp va trebui să îşi ia copilul acasă la ora prânzului.

Search

Back to Top