Vata minerala – caracteristici si avantaje bine de stiut
Comments Off on Vata minerala – caracteristici si avantaje bine de stiut

Vata minerala – caracteristici si avantaje bine de stiut

Magazine online

Ce trebuie sa stii mai intai despre vata minerala?

Vata minerala este un material apartinand categoriei de produse utilizate pentru izolatia termica. Acesta este un material poros compus din substante care impiedica transferul de caldura. In plus, pe langa prevenirea transferului de caldura, are si capacitatea de a inhiba transferul de sunet, deci este un bun material de izolare fonica.

Tipuri de vata minerala

Exista doua tipuri principale, fiecare cu caracteristicile sale, in functie de materialul din care sunt fabricate. Acestea sunt urmatoarele:

  • Vata minerala de sticla – este o versiune mai flexibila si elastica, mai usor de instalat. Produsele realizate din acest material sunt utile in special pentru proiectele de izolare termica in spatii de forma neregulata sau mai putin accesibile, cum ar fi peretii despartitori, mansardele si peretii casei din lemn.
  • Vata minerala bazaltica – Comparativ cu varianta de sticla, este o varianta cu rigiditate si greutate mai mare, dar, prin urmare, are multe proprietati mai bune. In majoritatea cazurilor, produsele realizate din acest material sunt utilizate pentru proiecte care necesita rigiditate sporita si rezistenta mecanica si sunt de obicei utilizate pentru izolarea peretilor exteriori, a acoperisurilor si a teraselor.

Expertii in constructii aleg intotdeauna sa izoleze mansarda cu vata minerala.
vata minerala
Expertii in constructii considera ca vata minerala este cel mai bun material de izolare pentru mansarde si asa mai departe.

Expertii in constructii recomanda utilizarea variantei 2. In acest caz, trebuie adaugat un strat de izolatie pentru a evita formarea podurilor termice.

Cum se foloseste?

Vata minerala poate fi utilizata pentru izolarea urmatoarelor articole:

  • Podea, folosita pentru izolarea termica si fonica a podelei;
  • Mansarda – cu ajutorul sau, se va realiza o izolatie cu greutate redusa;
  • Peretele despartitor – Peretele din rigips si vata are o greutate redusa si nu va incarca structura;
  • Peretii exteriori – ca punct de tranzit pentru aerul exterior, acest lucru este benefic pentru acesti pereti care trebuie sa asigure un climat adecvat.

Search

Back to Top