Vata minerala pentru termozilare eficienta
Comments Off on Vata minerala pentru termozilare eficienta

Vata minerala pentru termozilare eficienta

Magazine online

Cateva informatii despre vata minerala in general

Vata minerala este in prezent cea mai utilizata solutie in materie de izolatie prin simplul fapt ca la nivel global, proprietatile sale sunt foarte apreciate si cunoscute. Adesea numita si vata de sticla, acest produs este folosit predominant pentru calitatile sale ce inhiba transferul de temperatura dar este totodata si un bun izolator fonic.

Acest material are o structura chimica complexa ce ii ofera porozitate inalta. Tocmai acest lucru consituie una din cele mai cautate proprietati si anume capacitatea de a lasa peretele sa respire.

vata minerala

Care sunt motivele pentru care toata lumea alege vata minerala?

Faptul ca vata minerala reprezinta solutia cea mai iubita de pe tot mapamondul este fondat de multitudinea de proprietati pe care aceasta o poseda. Prin acestea, fata de alte materiale folosite pentru a inhiba transferul termic, aceasta varianta reuseste sa izoleze si fonic cu brio fara a face compromisuri in ceea ce priveste termoizolarea, ba mai mult, reuseste sa ridice acest standard la un nivel extrem de inalt.

Astfel, vata minerala reuseste sa pastreze interiorul cladirilor racoros, pe timpul anotimurilor calde chiar toride, si calduros si prietenos atunci cand vremea din exterior tinde sa fie foarte rece si ostila. Ba mai mult, acest produs reuseste sa tempereze certurile dintre vecini bazate pe zgomotul produs de unul din acestia prin prisma faptului ca inhiba si transferul decibelilor. In acelasi timp, materialul nu faciliteaza actiunea agentilor corozivi.

Cum si din ce se fabrica vata minerala?

In linii mari, vata minerala este un produs al fibrilizarii substantelor topite rezultate din bazalt.  Acest proces este acelasi si in cazul buretilor din saltele. Sigur ca fata de alte produse care nu sunt folosite in industria constructiilor, acest produs are o structura chimica diferita.

In cele mai multe cazuri se poate gasi in magazine de profil, specializate in materiale de constructii, ambalate sub forma unor rulouri. Ambalajul ca atare poarta intotdeauna pe el inscriptii precum:

  • Logo-ul sau denumirea companiei producatoare;
  • Grosimea stratului;
  • Componenta chimica pe scurt;
  • Cateva indicatii.

De ce ar trebui sa alegeti vata minerala?

Atunci cand trebuie sa alegem felul si materialul cu care ne izolam locuintele sau cladirile a caror constructie sau renovare coordonam, suntem nevoiti sa ne gandim bine deoarece reprezinta o interventie pe termen lung si care este destul de costisitoare.

In acest sens, vata minerala este una din cele mai alese solutii dintr-o serie de motive precum:

  • Chiar daca se va umezi, isi va relua in scurt timp forma;
  • Este un material care nu arde;
  • Isi pastreaza forma pe toata perioada in care aceasta este utilizat.

Search

Back to Top