Vreme schimbătoare în toată țara. Zonele în care vom avea lapoviță și ninsoare

Social

Miercuri vom avea atmosferă schimbătoare, înnorări şi precipitaţii slabe. La munte mai vin ceva ninsori iar prin nord-vest şi centru apar fulguieli sau lapoviţă. În rest vor fi câţiva stropi de ploaie.

Vântul continuă să sufle cu putere în zona montană dar va fi activ şi în centru, în est şi sud-est. Maximele pleacă de la 2 grade în depresiuni şi ajung până la 14 grade în sudul ţării.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare şi un vânt mai activ, iar temperaturile se menţin ridicate pentru luna februarie.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă vreme mai bună însă vântul va mai avea unele porniri. Maximele termice vor ajunge până la 10 grade Celsius.

În restul Moldovei, se anunţă vreme bună în ansamblu şi doar prin Bucovina mai apar câţiva nori şi s-ar putea să picure puţin. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută şi vor fi cel mult 8 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, predomina vremea urâtă cu înnorări şi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. În zonele de munte, vântul va sufla tare şi va viscoli sau va spulbera zăpadă depusă. Se răceşte uşor şi la amiază se vor atinge 6 grade Celsius.

În ţinuturile vestice, găsim vreme bună, norii se mai adună din când în când şi va ploua sporadic. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate marți.

În centrul României, atmosferă va fi închisă şi vin precipitaţii slabe mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va prinde putere în zonele de munte, iar pe creste se vor înregistra viteze de până la 100 km/h şi zăpada va fi viscolita sau spulberată iar vizibilitatea va scădea foarte mult. Maximele termice vor ajunge până la 7 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, se anunţă soare şi vreme plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 12 grade Celsius, valori ridicate pentru dată din calendar.

În ţinuturile sudice, vremea va fi schimbătoare şi s-ar putea să picure puţin. Temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de marți şi după prânz vor fi 14 grade în Lunca Dunării!

Vremea în București

 

În Bucureşti, miercuri se mai încălzeşte puţin şi va domina vremea frumoasă. Vântul rămâne destul de insistent; dimineaţă mai apar ceva înnorări, iar pe la amiază se ating în jur de 11 grade.

Joi  avem vreme de primăvară, cer senin, vânt activ şi o maximă de 12 grade.

Vineri încep să se adune norii, iar în noaptea următoare e posibil să plouă slab. Temperaturile rămân ridicate pentru acesta perioadă.

Şi sâmbăta va fi mai cald decât în mod normal. Vom avea vreme schimbătoare, un pic de vânt şi 10 grade pe la amiază.

Vremea la munte

 

La munte, vremea se răceşte, mai apar câteva ninsori slabe şi vântul continua să sufle tare. Pe creste va spulbera zăpadă, cu viteze de peste 80 – 100 KM/h.

Joi prindem vreme mai bună, soare cu nori şi fulguieli trecătoare. În zona montană înaltă, vântul mai are unele intensificări, însă nu mai vorbim despre viteze foarte mari.

Vineri se încălzeşte uşor, însă se înnorează treptat şi vin alte precipitaţii slabe, îndeosebi ninsori.

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme schimbătoare şi un vânt mai intens în zonă înaltă din Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Sursa: Pro TV

Search

Back to Top